Koeman blij met Messi: "Doet wat ik van hem verwacht"

11 oktober 2020, 13:26

De eerste weken in dienst van FC Barcelona zijn achter de rug voor Ronald Koeman. In de competitie werd tot dusver twee keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Het belangrijkste is dat sterspeler Lionel Messi aan boord is gebleven en goed presteert. Koeman is tevreden over hem.

De 57-jarige coach wist dat Messi in de zomer wilde vertrekken. Uiteindelijk kwam dat echter niet van de grond. "Nadat ik hier tekende als trainer heb ik direct contact met Leo gezocht. Ik ben bij hem thuis geweest en heb met hem gesproken over zijn toekomst. Hij was duidelijk over zijn onvrede. Uiteindelijk is het goed gekomen en vanaf het moment dat hij aangaf 'ik ga ervoor', heeft hij alles gedaan wat ik van hem verwacht", zegt Koeman tegen de NOS.

Luis Suárez, de vriend van Messi in de voorhoede, is wel vertrokken. "In het geval van Suárez was het heel moeilijk voor hem geworden om te gaan spelen", aldus Koeman. "En dat heb ik 'm eerlijk kenbaar gemaakt. Dat vond hij moeilijk, maar ik heb totaal geen moment moeite met hem gehad. Hij heeft gewoon getraind, goed getraind."

"Ik ben goed met Luis, maar de club vond dat we moesten verjongen. Dat zie je nu ook terug in het elftal. Ansu Fati speelt, die is 17 jaar. We hebben Pedri, 17 jaar, die zijn kansen krijgt. Ronald Araújo is 21. Trincão valt veel in en is 20 jaar. En we hebben Sergiño Dest gehaald van 19. Dat zijn allemaal spelers voor de toekomst."

Messi sprak via social media zijn ongenoegen uit over het vertrek van de spits, maar dat maakt Koeman weinig uit. "Als je iemand in de kleedkamer hebt met wie jij en je vrouw en kinderen ook buiten het voetbal samen optrekken, dan is zo'n reactie logisch", vindt de voormalig bondscoach. "Dat heb ik ook tegen Messi gezegd: ik begrijp dat je teleurgesteld bent en het verschrikkelijk jammer vindt dat hij weggaat, maar het zijn keuzes van de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen