'Kongolo maakt deze week nog de overstap naar Fulham'

13 oktober 2020 – Hoewel de transferwindow in heel veel Europese landen inmiddels gesloten is, gaat Nederlander Terence Kongolo (26) vermoedelijk alsnog een overstap maken. De achterhoedespeler van Huddersfield Town staat namelijk voor een transfer naar Fulham. Afgelopen seizoen huurde die club hem al, maar kwam hij door een blessure amper in actie. 

'Kongolo maakt deze week nog de overstap naar Fulham'

Dat schrijft Football Insider althans. De overstap mag nog worden rondgemaakt, vanwege de regelgeving in Engeland: tot aanstaande vrijdag 16 oktober 18.00 uur mogen clubs uit het Championship en de Premier League onderling nog wél spelers transfereren. Met een recent verleden als huurling bij Fulham kent de club Kongolo bovendien al.

Kongolo mag vertrekken bij Huddersfield Town, omdat zijn loon zwaar op het salarishuis drukt. De verwachting is dat de deal met Fulham – dat nog wel een verdedigende versterking kan gebruiken nadat de deal met PSV'er Timo Baumgartl misliep – nog voor komende vrijdag wordt afgerond. Of het om een koop- of huurtransfer gaat, is nog onbekend. 

In 2018 maakte Kongolo nog voor liefst twintig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Huddersfield Town, voor wie hij dit seizoen nog niet speelde. Dat had niet alleen te maken met zijn fysieke gesteldheid, maar dus ook met deze transferperikelen. De multi-inzetbare verdediger brak door bij Feyenoord, waar hij een transfer naar de Ligue 1-club Monaco verdiende. Zijn contract loopt nog tot en met 2022 door bij Huddersfield Town. 

Premier League

gerelateerd