Van Eijck kritisch op het coronabeleid van de KNVB

15 oktober 2020, 11:19

Casper van Eijck is kritisch op de corona-aanpak van de KNVB. Volgens de clubarts van Feyenoord zijn de richtlijnen vanuit Zeist te soepel. Daarin staat onder andere dat spelers die besmet zijn drie dagen in quarantaine moeten, maar dat is in zijn ogen veel tekort. "Bij ons blijven ze er tien dagen uit. Pas als het risico dat ze anderen besmetten is geweken, mogen ze terugkeren."

Dat vertelt Van Eijck tegenover het Algemeen Dagblad. "De KNVB heeft het maar over het testen van spelers, maar het gaat vooral om mensen duidelijk maken waar ze op moeten letten", stelt hij. "Hou nou die 1,5 meter afstand, schud geen handen en was je handen met regelmaat. Dat voorkomt besmettingen, testen niet." Dat was ook de reden dat Feyenoord pas later begon met testen dan veel andere clubs in de Eredivisie. Desondanks is het volgens Van Eijck onvermijdelijk dat het coronavirus ook in het betaalde voetbal zal rondgaan.

"Bij alle clubs zal straks iedereen wel een keer besmet ­raken, maar het is zaak dat clubs voor­komen dat hun werknemers het allemaal tegelijk krijgen. Daar moet echt ­alles op gericht zijn. Ik ken de specifieke situaties van de clubs die niet in actie mochten komen niet, maar in veel gevallen gaat het dan om één speler of ­medewerker die positief is. Als er dan op de club niet voldoende afstand wordt gehouden, dan krijg je dus dat veel spelers het krijgen. Alles moet er op gericht zijn dat spelers tijdens het eten en op de momenten dat ze in de kleedkamer zitten niet te dicht op elkaar zitten", aldus Van Eijck.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen