Hengelman krijgt Ajax-contract na appje richting Van der Sar

23 oktober 2020, 08:34

Dat Nick Hengelman deze maand een verbintenis bij Ajax tekende, was opmerkelijk nieuws te noemen. De dertigjarige doelman zat zonder contract na zijn vertrek bij Ajax Cape Town en stak de stoute schoenen aan door Edwin van der Sar, directeur van Ajax te benaderen. Dat zorgde uiteindelijk voor een contract bij Ajax.

Dat zegt de dertigjarige doelman tegen Tubantia. De keeper, die eerder onder meer voor Heracles Almelo, Vitesse en FC Twente speelde, tekende voor een jaar bij Ajax. "In Zuid-Afrika is de competitie nog maar net afgelopen en in Europa is alles al in volle gang", vertelt de doelman in het dagblad. "Alle plekken zijn vergeven. Dus appte ik Edwin van der Sar of ik mijn conditie op peil zou mogen houden bij Jong Ajax. Hij was een keer in Kaapstad, dus daarom heb ik zijn nummer."

Die actie had meteen effect. "Hij reageerde meteen dat hij het zou overleggen en een paar dagen later belde René Stam, keeperstrainer van het tweede. Ik kreeg een medische test en een coronatest en weer twee dagen later mocht ik een contract tekenen tot het einde van het seizoen." Hengelman staat op het trainingsveld bij Jong Ajax. Speeltijd zit er niet in, weet hij. "Ajax heeft veel keepers en de trainer van Jong Ajax heeft er niets aan om Nick Hengelman op te stellen. En het eerste is ook super onwaarschijnlijk. Ik heb alleen perspectief op speeltijd als er heel veel blessure zijn. Maar ze hebben ook keepers nodig om mee te trainen en ik haal het niveau niet omlaag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen