Officieel: voorzitter Bartomeu stapt per direct op bij Barça

27 oktober 2020, 20:28   Bijgewerkt: 27 oktober 2020, 21:19

Ronald Koeman moet afscheid nemen van de voorzitter die hem heeft aangesteld als nieuwe coach. Het bestuur van Josep Maria Bartomeu treedt  namelijk per direct af bij FC Barcelona. Bartomeu wil de eer aan zichzelf houden en niet wachten op de uitslag van het referendum dat wordt gehouden over zijn aanblijven.

Dat meldt FC Barcelona op Twitter. Het voltallige bestuur kiest er zelf voor om afscheid te nemen van de club. In maart volgend jaar staan de verkiezingen voor de nieuwe president gepland. In Spanje wordt verwacht dat er een interim-voorzitter wordt gekozen om het gat dat Bartomeu achterlaat op te vullen. De media weten te melden dat zijn opvolger 'uit zijn eigen kringen' zou komen.

Bartomeu, een Spaanse ondernemer, werd in 2014 gekozen als nieuwe voorzitter bij FC Barcelona. In 2015 volgde zijn herverkiezing, die hem tot 2021 aan het roer van de topclub bracht. Afgelopen zomer leek hij zijn vege lijf te redden door Ronald Koeman aan te stellen als nieuwe coach, maar de kritiek bleef bestaan. Zo uitte onder meer Lionel Messi zijn onvrede over de huidige bewindslieden door te stellen dat 'deze mensen de club kapotmaken'.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen