PSV moet Zahavi en Teze naar huis sturen wegens regels Cyprus

28 oktober 2020, 17:13   Bijgewerkt: 28 oktober 2020, 18:53

PSV zal het in het Europa League-duel bij AC Omonia moeten stellen zonder Eran Zahavi en Jordan Teze. De spits en centrale verdediger testten eerder deze maand positief op het coronavirus, waardoor zij volgens de Cypriotische regels niet welkom zijn op het Europese eiland. Dat hebben de autoriteiten in Cyprus besloten.

PSV moet het daarom op bezoek in Nicosia stellen zonder een groot deel van de A-selectie. In totaal missen de Eindhovenaren liefst dertien spelers. Negen daarvan zijn coronagerelateerd, onder wie aanvoerder Denzel Dumfries en Nick Viergever. Vier spelers ontbreken vanwege een blessure en kunnen sowieso nog niet in actie komen. Tot die groep behoort Mario Götze in ieder geval niet. De Duitse middenvelder hield spierklachten over aan het duel met Granada (1-2 nederlaag), maar is wel in het vliegtuig gestapt.

Volgens Voetbal International legt PSV zich in ieder geval niet neer bij het besluit. De club voert overleg met de UEFA om een uitzonderingspositie voor het duo te krijgen. Het duel staat gepland voor donderdagavond 21.00 uur. PSV werd pas gisteren op de hoogte gesteld van de regels die in Cyprus van kracht zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen