Advocaat zelfkritisch en eerlijk over Linssen en Geertruida

29 oktober 2020 – Dick Advocaat erkent dat Feyenoord momenteel niet zo draait als zou moeten. Het op het middenveld zetten van Lutsharel Geertruida pakte niet uit zoals gewenst en ook Bryan Linssen had het moeilijk met zijn rol voorin. "Je moet het die jongen niet kwalijk nemen, maar mij. Lutsharel is eigenlijk een rechtsachter of centrale verdediger. Wij zetten hem op het middenveld", zei de ervaren coach over zijn jonge pupil, die geen goede indruk maakte.

Advocaat zelfkritisch en eerlijk over Linssen en Geertruida

Dat deed hij tegenover RTL 7 na het verlies van Feyenoord in de Europa League. Die wilde hij niet wijten aan het optreden van scheidsrechter Srdan Jovanovic. "Het is altijd onze eigen schuld. Je kunt de scheidsrechter wel iets verwijten, maar zoals je de eerste helft begint… Je verliest niet door de scheidsrechter", vond Advocaat.

"In de tweede helft komen we nog goed terug, met Berghuis als nummer tien. Toen gebeurde er iets dat in de eerste helft niet lukte. Dan moet je gewoon op 2-2 komen", zei Advocaat onder andere over de kans van Linssen, die de bal niet raak kopte. Tijdens de persconferentie gaf Advocaat aan dat je geen helderziende hoeft te zijn om te zien dat Linssen moeite had in de spits. "We hebben alleen geen vervanger op niveau."

Berghuis op tien was overigens wel iets dat Advocaat beviel. "Dan zie je in een keer een ander elftal. Berghuis ziet vaak de momenten waarop hij de pass moet geven en hoe hij zich moet vrijspelen", loofde Advocaat, die dus zag dat Geertruida het moeilijker had. "We zitten niet in een wak en het wordt Europees moeilijk. Maar we doen nog mee en moeten niet direct met de media mee gaan praten."

Feyenoord

gerelateerd