Vitesse
1 – 1
AZ

Van der Ende zag Neres natrappen: "Hij had rood verdiend"

1 november 2020 – Als het aan voormalig topscheidsrechter Mario van der Ende ligt, had David Neres een rode kaart moeten krijgen tegen Fortuna Sittard. De Braziliaanse aanvaller trapte na, maar scheidsrechter Siemen Mulder en de videoscheidsrechter zagen het door de vingers. Daar kan Van der Ende zich maar moeilijk in vinden.

Van der Ende zag Neres natrappen: "Hij had rood verdiend"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Voor de Hagenaar was het niet zo moeilijk om te constateren dat Neres over de schreef ging. "Hij maakt toch een trappende beweging? Hij trapt zijn tegenstander (Jaroslav Jach, red.). Wat maakt het uit of hij het hard of zacht doet? Het gaat om de intentie waarvan jij als scheidsrechter denkt als dat de speler het doet. Dit is voor mij een bewussie, op zijn Haags gezegd", aldus Van der Ende in de talkshow van Voetbal International.

Van der Ende twijfelde openlijk aan de kunde van de arbitrage. "Of ze hem niet durven te geven? Dat zou kunnen, maar volgens mij heeft het met de kwaliteit van de arbitrage te maken: hoe schat je zo'n situatie in? Waarschijnlijk schatten zij de intentie anders in dan wij. Maar voor mij is dit gewoon natrappen." Met Neres op het veld, die zelfs geen geel kreeg, boekte Ajax uiteindelijk een eenvoudige 5-2 zege.

Reacties

Ajax

gerelateerd