Autoriteiten zitten Ajax dwars, Ten Hag hoopt nog op versterking

2 november 2020, 19:20   Bijgewerkt: 2 november 2020, 19:38

Erik ten Hag heeft maandagavond vooruitgeblikt op de Champions League-wedstrijd tegen FC Midtjylland. Uiteraard ging het op de persconferentie vooral over de coronaperikelen waar de Amsterdamse club mee te maken heeft. Ten Hag legde uit dat de Deense autoriteiten meerdere spelers geen toestemming heeft gegeven om af te reizen naar het Scandinavische land. Ook gaf hij aan dat hij goede hoop heeft dat een aantal spelers alsnog het land in komt.

In aanloop naar de persconferentie kwam naar buiten dat Ajax met een flink uitgedunde selectie was afgereisd naar Denemarken. Onder meer aanvoerder Dusan Tadic, Andre Onana, Maarten Stekelenburg, Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Ryan Gravenberch stapten niet op het vliegtuig. Zij zouden positief hebben getest op corona en bleven daarom achter in Nederland.

Volgens Ten Hag steekt het verhaal wat anders in elkaar. "Een aantal spelers mag wel in Nederland, maar niet in Denemarken spelen. De regelgeving ken ik niet exact, maar zij hebben geen toestemming gekregen om Denemarken binnen te komen, terwijl ze wel in Nederland en elders hebben gespeeld. Dat is een beetje vreemd", begon de trainer. "De spelers die het betreft zijn gezond, in zoverre dat ze geen symptomen of klachten vertonen."

Natuurlijk baalde de trainer dat hij veel spelers niet heeft kunnen meenemen. "Ik snap dat er vanwege corona maatregelen genomen zijn. Laten we ook blij zijn dat we in deze tijd kunnen voetballen. Maar het kan niet zo zijn dat het verschilt per land. We spelen uiteindelijk in één competitie. Is dit dan nog fair play, of gaat het richting competitievervalsing?"

Ten Hag heeft goede hoop dat nog een aantal afwezige spelers naar Denemarken afreist. "Jordan Teze kwam ook later, waarom zou dat bij ons niet kunnen", doelde hij op de PSV-verdediger die vorige week aanvankelijk werd geweigerd door Cyprus, maar alsnog naar het eiland afreisde en in de Europa League meespeelde tegen Omonia Nicosia.

FC Midtylland

Dinsdag wordt er hoe dan ook gewoon gevoetbald, dus kreeg Ten Hag ook vragen over FC Midtjylland. "Het is een heel stugge en gemotiveerde tegenstander. Een vervelende ploeg om tegen te spelen. Niet zoals Getafe, dat was verre van fair play. Dat is deze ploeg wel. Ze hebben een andere zienswijze over hoe ze tot een resultaat kunnen komen. Ze gaan in op de niches in het voetbal en proberen daarvan te profiteren, zoals spelhervattingen. Ze doen iets wat een andere ploeg absoluut niet doet, zich niet zoveel op focust."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen