Vitesse weer naast Ajax na zege op pover FC Emmen

8 november 2020, 16:34

Vitesse is erin geslaagd om gelijk te komen in punten met Ajax. De ploeg van Thomas Letsch wist in de eerste helft al de wedstrijd te beslissen. Na twee goals van de teruggekeerde Oussama Tannane en een prima treffer van Loïs Openda kon Vitesse met 3-0 de rust ingaan. Het doelpunt van Michael de Leeuw in de tweede helft was te weinig voor de ploeg uit Drenthe om het nog spannend te maken: 3-1.

Na bijna tien minuten was het raak voor Vitesse. Emmen-keeper Felix Wiedwald was te laat uit zijn goal en haalde daarmee de jonge spits Armando Broja naar de grond. Scheidsrechter Jeroen Manschot kon niks anders dan de penalty geven aan de ploeg uit Arnhem. Oussama Tannane, die terug was van een schorsing, faalde niet vanaf de elf meter, 1-0 voor Vitesse.

Na bijna een half uur spelen was het plotseling weer raak. Tannane kwam goed naar binnen en krulde de bal van ongeveer achttien meter knap in de verre hoek. Het werd 2-0 voor de ploeg van Thomas Letsch. Meteen na de goal leek Riechedly Bazoer goed weg te komen met een gele kaart, maar na het bekijken van de beelden besloot Manschot er toch een rode van te maken. Vitesse moest nog een uur verder met tien man. Dat was niet terug te zien aan het spelbeeld. Vitesse bleef goed stand houden en op slag van rust was het zelfs 3-0 door een mooie goal van Loïs Openda.

Daarna kreeg Emmen nog een paar goede kansen, maar de jarige keeper Remko Pasveer pareerde meerdere schoten goed. Emmen blijft hiermee samen met Fortuna Sittard op de laatste plaats, waar Vitesse juist de bovenste plaats mag delen met Ajax.

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 7, Eli Dasa 6,5, Danilho Doekhi 6,5, Jacob Rasmussen 6,5, Loïs Openda 7 (60. Patrick Vroegh 6), Sondre Tronstad 6,5, Riechedly Bazoer 5, Armando Broja 6,5 (60. Thomas Buitink), Oussama Tannane 8 (73. Oussama Darfalou), Thomas Bruns 6 (60. Idrissa Touré 6) , Maximilian Wittek 6

FC Emmen: Felix Wiedwald 5,5, Glenn Bijl 6,5, Ricardo van Rhijn 6, Miguel Araujo 6, Keziah Veendorp 5,5 (76. Sekou Sidibe), Cenar Cavlan 6,5, Simon Tibbling 5,5 (45. Luciano Carty 7), Michael Chacon 5,5 (57. Lucas Bernadou 5,5), Sergio Peña 6, Nikolai Laursen 6,5, Michael De Leeuw 6,5

Man of the match: Oussama Tannane

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen