Sparta drukt FC Emmen dieper weg door wereldgoal van Harraoui

4 december 2020, 22:00

Sparta Rotterdam heeft vrijdagavond opnieuw een belangrijke overwinning geboekt en daarmee hekkensluiter FC Emmen dieper in het dal gedrukt (2-1). De eerste twee doelpunten van Deroy Duarte en Miguel Araujo kwamen wat gelukkig tot stand, maar de beslissende treffer van Abdou Harroui was er één om in te lijsten. Door zijn doelpunt klimt Sparta naar het linkerrijtje en blijft Emmen nog altijd de drager van de rode lantaarn in de Eredivisie.

In de klimtocht op de ranglijst kwamen beide ploegen een maand geleden samen op een T-splitsing uit. Sparta en FC Emmen hadden nog geen competitiezege geboekt en besloten beide een andere weg in te slaan. Waar de manschappen van Henk Fraser het goede bergpad kozen met twee klinkende overwinningen, is Emmen verzeild geraakt in een drassig moeras. Nog altijd zonder zege waren de komende ontmoetingen met respectievelijk Sparta, ADO Den Haag en PEC Zwolle van levensbelang. 

Mede door veel van deze kleine overtredingen, kwam de wedstrijd moeilijk op gang. De manier waarop de score na een kwart wedstrijd werd geopend, was dan ook zeer typerend. Een lange haal van doelman Maduka Okoye werd door Lennart Thy verlengd, vervolgens schatte Glenn Bijl de hoge bal volledig verkeerd in en kwam Deroy Duarte oog-in-oog met de doelman te staan. Met zijn knie, via de ongelukkige Felix Wiedwald en ook nog via de paal rommelde hij de bal uiteindelijk binnen. Verder liet de eerste helft zich kenmerken door een schot van grote afstand van Sven Mijnans die nog net de lat kuste en een gevaarlijke poging van De Leeuw, die een voorzet vanaf rechts net over gleed.

Dat was voor Henk Fraser reden genoeg om het daarna achterin dicht te timmeren. Het slotoffensief van FC Emmen was zeer teleurstellend en de Rotterdamse achterhoede bleek erg stabiel. Dat zorgde ervoor dat de wedstrijd een beetje voort sudderde en uiteindelijk als een nachtkaars uitging. Gezien het bij 2-1 bleef, zal Sparta daar maling aan hebben, want zij boeken de derde zege in een maand tijd. De zorgen bij Emmen zijn alleen maar groter geworden. Enerzijds door de laatste plaats en de drie schamele punten, maar anderzijds ook zeker door het gebrek aan stootkracht, dat de ploeg al maanden parten speelt en vanavond weer pijnlijk duidelijk werd.

Opstellingen en beoordelingen*:

Sparta: Maduka Okoye 6,5; Mica Pinto 6, Michaël Heylen 7, Bart Vriends 7, Dirk Abels 6,5; Abdou Harroui 8, Adil Auassar 8; Deroy Duarte 7 (90. Tom Beugelsdijk -), Bryan Smeets 5,5 (63. Mario Engels 6), Sven Mijnans 5,5 (74. Aaron Meijers -); Lennart Thy 5,5 (74. Danzell Gravenberch -).

FC Emmen: Felix Wiedwald 6; Caner Cavlan 7, Miguel Araujo 6, Ricardo van Rhijn 6 (86. Nick Bakker -), Glenn Bijl 4,5; Sergio Peña 5 (79. Lentini Caciano -), Michael Chacon 5, Hilal Ben Moussa 5 (85. Lucas Bernadou -), Nikolai Laursen 5 (67. Donis Avdijaj 6); Anco Jansen 6 (67. Marko Kolar 6), Michael de Leeuw 6,5.

Man of the match: Abdou Harroui

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen