Klaassen weet: "Die kans moet er gewoon in"

9 december 2020, 21:20   Bijgewerkt: 9 december 2020, 21:30

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd tegen Atalanta Bergamo kreeg Davy Klaassen dé kans om Ajax naar overwintering te schieten. Hij miste, en zag vervolgens Luis Muriel aan de andere kant wel de wedstrijd in het slot gooien. Na afloop draait hij er niet omheen: "die kans moet er gewoon in." 

"Zij kwamen niet om een doelpunt te maken", blikte een teleurgestelde Klaassen terug voor de camera van Veronica. "Dan krijgen wij niet veel kansen. De kans die je dan krijgt, moet er wel in", doelde hij op zijn eigen mogelijkheid. Dat het creëren moeizaam ging, wijt hij vooral aan de goede organisatie van de tegenstander. "Ze hebben gewoon goed verdedigd. Ze verdedigen compact en we hebben daar wel te weinig gecreëerd. Dat is gewoon kloten."

"We moesten niet gelijk ons hoofd verliezen en kamikaze gaan spelen", omschreef Klaassen het strijdplan van zijn ploeg. "Vanuit daar wilden we kansen creëren. We kregen een paar kleine kansjes en die van mij was een wat grotere, maar in zo'n wedstrijd krijg je er weinig." Met het inbrengen van Jurgen Ekkelenkamp en vooral Klaas-Jan Huntelaar probeerde Erik ten Hag de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. "Ik had wel het gevoel dat we toen meer gingen creëren. Dat zag je met die kans van mij. We kwamen steeds meer naar voren, maar dan komt ook die rode kaart erbij en wordt het nog lastiger."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen