Pasveer over status Vitesse: "Worden anders bekeken"

11 december 2020, 20:49

Met de tweede plaats en regelmatig sprankelend voetbal is Vitesse dit seizoen onderwerp van gesprek. De ploeg van Thomas Letsch mag nog altijd dromen van een titelsprookje, iets wat de ploeg vaak wordt voorgelegd. Ook doelman Remko Pasveer merkt dat zijn ploeg met bovengemiddelde interesse wordt gevolgd. Dit weekend meten de Arnhemmers zich met het eveneens sterk gestarte SC Heerenveen.

Met een zege op laagvlieger PEC Zwolle was Vitesse minimaal een week koploper geweest in de Eredivisie. De uitnederlaag tegen PEC Zwolle (2-1) gooide echter roet in het eten. "Van verliespartijen leer je meer dan een overwinning", blikt Pasveer terug in gesprek met Omroep Gelderland. "Het was weer een leermoment. We wisten in die wedstrijd even niet wat we moesten doen na die rode kaart. Daar hadden we heel veel moeite mee, maar er is tactisch op getraind en we hebben het met video geanalyseerd."

Als het aan Pasveer ligt, wordt die koppositie de komende weken alsnog veroverd. "De buitenwacht wil zien dat we op die hoge positie blijven. Er wordt anders naar je gekeken, maar dat is goed. Het houdt ons scherp en zelf zijn we ook kritisch. Het is geen enkel probleem. Het liefst willen we nog een plekje stijgen. Hoe we nu beoordeeld worden, dat dwingen we zelf af."

Toch wil Pasveer ook realistisch zijn. Een landstitel ligt gezien de grootte van de club niet direct in de lijn der verwachting. "Wij hebben niet de financiële middelen van Feyenoord, PSV en Ajax. Zo is het gewoon. En straks in de transferperiode kan weer van alles gebeuren. Er kunnen spelers weggaan bij ons. Het blijft een opportunistische wereld, al zijn clubs in deze gekke tijd wat terughoudender."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen