De Boer ziet oude tijden herleven en tipt Overmars

12 december 2020, 11:53   Bijgewerkt: 12 december 2020, 12:24

Ronald de Boer ziet oude tijden herleven bij Ajax. En dat is geen positieve constatering, want net als in de jaren negentig brokkelt de Amsterdamse ploeg na Europees succes af. Dat gebeurde 25 jaar geleden nadat Ajax de Champions League en de wereldbeker won en nu nadat in 2019 de halve finale van de Champions League werkt bereikt.

Een flink aantal belangrijke krachten dat twee seizoenen geleden met Ajax Europa veroverde, voetbalt inmiddels niet meer in Amsterdam. Onder meer Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek maakten een grote transfer. Dat overkwam ook het Ajax van de jaren negentig.

"Dat is inherent aan een goed Europees jaar. Spelers zijn als loslopend wild. Iedereen wil je vangen", zegt De Boer bij de NOS. Zelf bleef de oud-middenvelder met zijn broer Frank, Danny Blind, Jari Litmanen en Edwin van der Sar na het Europese succes bij Ajax, in tegenstelling tot onder meer Patrick Kluivert, Edgar Davids en Clarence Seedorf. "Ondanks dat wij er als sterkhouders nog waren, merkte je dat we minder waren. Dat zie je bij het huidige Ajax ook. Je kunt leuk meedoen, biedt af en toe weerstand, maar om echt door te stoten heb je meer toppers nodig."

Na het bereiken van de halve finale van de Champions League is Ajax tweemaal in de groepsfase van het miljardenbal gestrand. Reden voor paniek is er volgens De Boer echter niet. "Er komt met jongens als Brian Brobbey, Kenneth Taylor, Devyne Rensch en de broers Timber weer goede jeugd aan", aldus De Boer, die een tip heeft voor Marc Overmars. "Als je dan nog een goede aankoop kunt doen à la Dusan Tadic, Daley Blind of Davy Klaassen, dan staat er toch wel weer een goede ploeg. Het is nu even klote, maar Ajax moet de schouders eronder zetten en strijdbaar zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen