Deze Feyenoorders hebben in deze zomer een aflopend contract

15 december 2020, 12:56

Feyenoord heeft Arne Slot gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer voor vanaf het komende seizoen. De oefenmeester gaat bouwen aan een nieuwe ploeg in De Kuip, maar veel van de plannen zullen afhangen welke investeringen gedaan kunnen worden. Zeker is dat er een flink aantal contracten afloopt in De Kuip. Met welke spelers moet de club sowieso om tafel?

1. Eric Botteghin (33): de routinier leek afgelopen zomer al op zeker te vertrekken, maar toen er geen nieuw avontuur kwam, was een langer verblijf voor alle partijen de beste optie. Kan de 'Ron Vlaar van AZ' worden onder Slot, maar normaliter wordt zijn verbintenis niet meer verlengd.  

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / duels dit seizoen: 151 / 9

2. Sven van Beek (26): wordt de centrale verdediger van de Rotterdammers ooit nog fit? Dat is misschien wel de grootste vraag, na de zoveelste blessure die hij dit seizoen opliep. Ooit was hij een van de allergrootste talenten van Nederland, maar of hij dat niveau nog gaat aantikken? 

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / duels dit seizoen: 153 / 0

3. Uros Spajic (27, gehuurd): de via 'Tinder voor voetbalclubs' gevonden verdediger doet alles wat een volwaardig Servisch sloper betaamt: heel erg goed verdedigen. Aan de bal heeft Spajic minder inbreng, maar verdedigend kun je hem om een boodschap sturen. Alleen zijn er wel investeerders nodig om hem te kunnen betalen.  

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / duels dit seizoen: 14 / 14

4. Bart Nieuwkoop (24): ondanks dat er altijd heel veel twijfels zijn over Nieuwkoop, staat de teller toch al ruim zeventig wedstrijden in het eerste van Feyenoord. Aangezien vrijwel de hele verdediging een aflopende verbintenis heeft, kan het binden van deze multi-inzetbare achterhoedespeler wellicht nuttig zijn voor Feyenoord.

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / duels dit seizoen: 74 / 14

5. Jordy Wehrmann (21): noodgedwongen maakte het talent dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Daarbij viel hij vooral op door veel werklust, niet vanwege zijn technische vaardigheden. Dat hij pas op 21-jarige leeftijd debuteerde, zegt wat dat betreft genoeg. Of ziet Slot in hem wél perspectief?

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / duels dit seizoen: 5 / 5

6. Luciano Narsingh (30): de pijlsnelle buitenspeler is in De Kuip geen schim van de voetballer die ooit een transfer naar het buitenland verdiende bij PSV. Zelfs ondanks alle blessures voorin geeft Dick Advocaat hem zelden een basisplaats: een langer verblijf lijkt gezien zijn forse salaris dan ook niet aan de orde. 

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / dit seizoen: 35 / 9

7. George Johnston (22): de door Steven Gerrard aangesmeerde voormalig Liverpool-speler heeft geen indruk gemaakt in De Kuip vooralsnog. Het moet wel heel gek lopen wil daarin de komende maanden verandering optreden. 

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / dit seizoen: 4 / 4

8. Nick Marsman (30): als stand-in van Justin Bijlow weet je dat je in elk geval genoeg minuten maakt. Dat geldt ook voor deze oud-keeper van FC Twente, die via zijn zaakwaarnemer Rob Jansen in De Kuip werd voorgesteld. Daar hebben ze geen spijt van die keuze: Marsman doet het vooralsnog alleraardigst als stand-in. 

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / duels dit seizoen: 13 / 9

9. Ramón ten Hove (22): normaliter zal Feyenoord van dit voormalige keeperstalent afscheid nemen. Hij speelde nog geen officieel duel en in de periode dat hij verhuurd werd aan FC Dordrecht, raakte hij zelfs daar zijn basisplaats kwijt. Al is een derde keeper van buitenaf nooit zomaar gevonden, natuurlijk. 

Wedstrijden voor Feyenoord 1 / duels dit seizoen: 0 / 0

In 2022 lopen de contracten van deze spelers af:

Leroy Fer

Nicolai Jørgensen

Steven Berghuis

Joao Teixeira

Jens Toornstra

Dylan Vente

Lutsharel Geertruida

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen