Darfalou voert concurrentiestrijd: "Dat is positieve druk"

16 december 2020 – Oussama Darfalou verkeert in goede vorm bij Vitesse. De spits raakte zijn basisplaats kwijt aan Armando Broja, maar heeft zich inmiddels teruggeknokt in de basis en scoorde drie keer in de laatste drie duels. Ook in de bekerwedstrijd tegen Willem II van donderdagavond zal Darfalou opnieuw aan de aftrap staan.

Darfalou voert concurrentiestrijd: "Dat is positieve druk"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Concurrentie is altijd moeilijk als je aanvaller bent", vertelde de Algerijn aan Omroep Gelderland. "Er is intern competitie. Ik kan daarom niet anders dan op mezelf focussen en blijven vechten. Dat is wat je moet doen. In mijn hoofd zit altijd scoren. En: beter, beter, beter. Maar dat is positieve druk." Inmiddels staat hij, na zes basisplaatsen en vijf invalbeurten, op vijf doelpunten in de Eredivisie. "Voor mijn gevoel is dit goed. De voorbereiding betaalt zich uit. Ik moet scoren en mezelf steeds weer verbeteren. Dat is mijn werk en dus doe ik het."

Donderdagavond wacht voor de nummer vier van de Eredivisie de eerste bekerwedstrijd van het seizoen, met Willem II als tegenstander. "De beker is anders, maar voor Vitesse erg belangrijk. Dat weten we hier allemaal. We willen alle wedstrijden in dit toernooi winnen en zijn bereid daar heel ver voor te gaan." Dinsdagavond zag Darfalou in hetzelfde toernooi Excelsior en FC Emmen al stunten tegen respectievelijk PEC Zwolle en FC Groningen. "Dat kunnen wij niet laten gebeuren. We moeten klaar zijn en extra scherp."

In Tilburg sluiten Willem II en Vitesse donderdagavond de bekerspeelronde af. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd