Ajax lijkt geen spits te zoeken: "Onze eisen liggen hoog"

23 december 2020, 12:46

Bij Ajax is er al weken veel ophef over de spitspositie. Dusan Tadic en Zakaria Labyad zijn van origine geen nummers negen, Klaas-Jan Huntelaar (37) nadert zijn voetbalpensioen, terwijl over de kwaliteiten van Brian Brobbey en de geblesseerde Lassina Traoré wordt getwijfeld. Een nieuwe aanvalsleider lijkt echter een utopie.

Volgens Erik ten Hag is de kans klein dat zijn ploeg zich in de winter gaat versterken met een spits. "Wij hebben die spits geprobeerd te halen in de zomer, maar de eisen liggen hoog. Er hoort ook een prijskaartje bij', vertelt de coach van Ajax in gesprek met Voetbal International. "Wie gaat in de winter een goede spits laten vertrekken?"

Dusan Tadic is dit seizoen tot dusverre topscorer bij de Amsterdammers, met dertien doelpunten. In de Eredivisie prikte hij tot dusverre negen keer raak. Lassina Traoré schoot acht keer raak, waarvan liefst vijfmaal in de historische zege op VVV-Venlo (0-13). Brian Brobbey wacht nog op zijn eerste treffer als Ajax-spits. Hij kreeg een basisplaats tegen Atalanta, maar moest in de rust naar de kant met een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen