United wint omstreden van Everton, ook Spurs naar halve finale

23 december 2020 – In de absolute slotfase heeft Manchester United de League Cup-wedstrijd tegen Everton naar zich toe getrokken. Pas in de 87ste minuut viel de eerste goal van de ontmoeting en die kwam op naam van Edinson Cavani. Ook Anthony Martial deed nog een duit in het zakje: 0-2.

United wint omstreden van Everton, ook Spurs naar halve finale

Everton - Manchester United 0-2
Bij Manchester United stond Donny van de Beek in de basis, maar echter onderscheiden kon hij zich niet. Verwonderlijk was het dan ook niet dat de Nederlander in de tweede helft gewisseld werd voor Anthony Martial, terwijl toen ook Marcus Rashford in het veld werd gebracht. In de tweede helft vond ook het opmerkelijkste moment van de wedstrijd plaats, toen Cavani een klap uitdeelde aan Jerry Mina. Omdat er geen VAR aanwezig was en de arbiter het niet zag, mocht de aanvaller blijven staan. Uitgerekend hij tekende met een goede spitsengoal in de 87ste minuut voor de winnende goal. Eerder dit seizoen won United ook al in de competitie op bezoek bij Everton, terwijl toen ook Cavani doeltreffend was. Martial, die dus Van de Beek was komen aflossen, scoorde.

Stoke City - Tottenham Hotspur 1-3
Tottenham Hotspur had Steven Bergwijn vanavond niet nodig om af te rekenen met Stoke City in de kwartfinales van de League Cup. Gareth Bale, die helemaal verlost is van blessureleed en weer eens mocht starten, was de speler die na iets meer dan twintig minuten de score opende. Stoke City, dat speelt in het Championship, was niet van plan om zich gemakkelijk te laten verslaan. Via Jordan Thompson kwam het kort na rust zelfs op gelijke hoogte. Net op tijd was Tottenham weer bij de les, want via Ben Davies en Harry Kane werd er alsnog een 1-3 eindstand op de borden gezet. Mogelijk kan de League Cup een einde maken aan de jarenlange prijzendroogte van Tottenham Hotspur.

Naast Manchester United en Tottenham staan ook Brentford en Manchester City in halve finale van de League Cup.

Eredivisie

gerelateerd