Messi prijst 'beste coaches': "Geluk gehad onder hen te werken"

26 december 2020, 19:21

Lionel Messi is dankbaar voor de periode waarin hij in de ploeg van trainers Pep Guardiola en Luis Enrique mocht spelen. De twee oefenmeesters gelden volgens de Argentijnse aanvaller van FC Barcelona tot de beste coaches ter wereld en hielpen Messi aan een glansrijke loopbaan. De linkspoot beleefde zijn beste jaren in de jaren onder Guardiola en Enrique.

"Ik heb geluk gehad dat ik onder hen mocht werken", prijst Messi de twee coaches in gesprek met La Sexta. Met name over Guardiola, met wie Messi de grootste successen beleefde, is hij uiterst complimenteus. "Pep heeft iets speciaals. Hij zorgt ervoor dat je het voetbal leert te begrijpen. Het is indrukwekkend om te zien hoe hij zich voorbereidt op wedstrijden, zowel verdedigend als aanvallend."

Messi was regelmatig onder de indruk van het enorme tactische inzicht van de Spanjaard. "Hij vertelde voorafgaand aan de wedstrijden al precies wat er zou gaan gebeuren." Onder Guardiola groeide Barça uit tot een onverwoestbare machine, met het befaamde tiki-takavoetbal tot gevolg. FC Barcelona werd onder zijn bewind onder meer driemaal landskampioen en won twee keer de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen