'Vrees voor Britse mutatie van coronavirus bij Manchester City'

29 december 2020, 09:16   Bijgewerkt: 29 december 2020, 09:22

Over de door corona afgelaste Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Everton is het laatste woord nog niet gesproken. The Toffees stellen vraagtekens bij de reden van afgelasting. De club eist inzage in het aantal besmettingen en de oorzaken daarvan, om zo een beter oordeel te kunnen vellen of de afgelasting terecht is. Volgens de Engelse media gaat de afgelasting mogelijk om de Britse mutatie van coronavirus. 

Manchester City speelde op Boxing Day immers nog wel 'gewoon' tegen Newcastle United, maar kon enkele dagen later niet tegen Everton in actie komen, wat voor vraagtekens zorgt bij de club van Carlo Ancelotti. Ook op Tweede Kerstdag waren de besmettingen bij Gabriel Jesus, maar vooralsnog kwamen er nog geen concrete nieuwe besmettingen naar buiten via The Citizens.

'Na de laatste testronde zijn er opnieuw een aantal positieve resultaten binnengekomen, bovenop de vier die met Kerst al werden gemeld', schreef Manchester City weliswaar op de eigen website, maar om wie het ging maakte de club niet bekend. 'Op basis van dringend medisch advies heeft de Premier League in samenspraak met beide teams besloten het duel uit te stellen. Of dat ook daadwerkelijk in samenspraak is gegaan, is dus nog maar de vraag. Everton eist volledige openheid van Manchester City, want zolang die club dertien spelers kan opstellen, moest er gevoetbald worden - zo staat in het Premier League-protocol geschreven. 

Lees ook: Everton wil meer duidelijkheid over reden van afgelasten topper

Vrees voor gemuteerd virus

Volgens diverse Engelse media hebben de spelers van Manchester City het coronavirus vermoedelijk opgelopen in het hotel waar het zich voorbereidde op de League Cup-wedstrijd tegen Arsenal. Bij Manchester City vrezen enorm dat de spelersgroep is besmet met de extreem besmettelijke 'Britse' variant van het coronavirus, die zich ook verder over Europa lijkt te verspreiden. Om die reden is het gehele trainingscentrum gesloten van The Citizens. Als het inderdaad om het zogenoemde VUI-202012/01-virus gaat, is de kans klein dat Manchester City voorlopig in actie mag komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen