'Heerenveen haalt talentvolle NEC'er Van Ottele (18)'

1 januari 2020, 14:45

SC Heerenveen gaat zich in de winter versterken met Syb van Ottele. De bij NEC doorgebroken centrale verdediger (18) beschikt over een aflopend contract in Nijmegen, maar wordt deze winter al overgenomen door de Eredivisieclub. Het is onduidelijk of hij nog bij de wedstrijdsselectie voor het duel met Telstar van komend weekend zal zitten.

Volgens Omroep Gelderland is de deal 'zo goed als rond', al is het onduidelijk hoeveel de Friezen betalen voor de doorgebroken centrale verdediger, wiens contract dus over zes maanden afloopt bij NEC. Tot dusver speelde Van Ottele negen wedstrijden in de hoofdmacht van de Nijmegenaren, waar hij voor de winterstop definitief een basisplaats had bemachtigd.

Van Ottele is een van de vele doorgebroken talenten uit de jeugdopleiding van NEC, dat onder anderen Anthony Musaba, Mike Trésor Ndayishimiye, Arnaut Danjuma en Ferdi Kadioglu verkocht in de laatste seizoenen. Met onder anderen Dirk Proper en Bart de Rooij heeft NEC momenteel nog meer verdedigende talenten onder contract staan.

Heerenveen heeft momenteel Ibrahim Dreseivic en Pawel Bochniewicz onder contract als centrale verdedigers en huurt Jan Paul van Hecke van Brighton & Hove Albion. Joaquín Fernández zit ook bij de selectie van Johnny Jansen, maar de kersverde zomeraanwisnt maakte tot dusver nog geen minuten dit seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen