Grote carrière 'eigenwijze' Berghuis niet voorzien

2 januari 2020, 11:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis is momenteel de grote man bij Feyenoord en bovendien Oranje-international, maar dat hadden zijn ouders eerder niet voorzien. Op zestienjarige leeftijd speelde hij immers nog bij de amateurs en hielp zijn gedrag ook niet altijd mee. In gesprek met dagblad de Stentor vertellen zijn ouders dat Tristan, het broertje van Berghuis, grotere kans had om te slagen in het profvoetbal.

Zowel Steven als Tristan Berghuis kreeg de voetbalgenen mee van vader Frank, die in zijn carrière onder meer PSV, Galatasaray en PEC Zwolle speelde. Tristan, met 24 jaar de jongste, had talent en de wil om te slagen, terwijl Steven erg eigenwijs was schrijft de krant. Berghuis wimpelde ooit interesse af van Vitesse nadat de Arnhemse profclub hem eerder eens had afgewezen na een testwedstrijd.

Via de amateurs kwam de huidige Feyenoorder bij FC Twente terecht, waar Adriaanse het in de aanvaller zag zitten. "Gek hoe carrières lopen", zegt moeder Diana. "Steven is pas vanaf toen écht in het betaalde voetbal gekomen, Tristan is er vanaf zijn zeventiende langzaam uit verdwenen." Vader Frank zag de ontwikkeling van Steven Berghuis van dichtbij. Bij FC Twente speelde hij samen met spelers als Ola John en Thomas Bruns. "Steven bleek goed te renderen met goede spelers om zich heen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen