Van Stee: "Zirkzee had bij Feyenoord al op 60 duels gestaan"

3 januari 2020, 10:35

Nu de Brexit definitief van kracht is, lijkt dat goed nieuws voor de Nederlandse voetbalclubs. Het is voor clubs uit het Verenigd Koninkrijk nu namelijk lastiger om jonge talenten weg te plukken bij buitenlandse clubs. Henk van Stee van Sparta verwacht echter weinig veranderingen.

Hij stelt namelijk dat nu vooral Duitse clubs er goed in slagen om jonge talenten weg te plukken uit Nederland. Aanvaller Emanuel Emegha van Sparta wordt momenteel gevolgd door Bayern München, dat eerder al Joshua Zirkzee aantrok. "Je bent financieel kansloos. Maar je ziet dat Zirkzee bij Bayern toch niet doorkomt. Terwijl hij bij Feyenoord al zestig wedstrijden in het eerste had kunnen spelen", vertelt de directeur aan de Volkskrant. "Ach, ik neem het die kinderen niet kwalijk. Buitenlandse clubs en zaakwaarnemers brengen ze het hoofd op hol, zo'n speler wordt onbereikbaar voor ons. Ik heb overal gewerkt, maar in Nederland zit je als talent gewoon echt het best. Hier heb je de perfecte trap naar ­boven. Alle basisspelers van Oranje hebben die genomen."

Van Stee verwacht niet dat de Brexit geweldig nieuws is voor de Nederlandse clubs. Zodra er buitenlandse clubs op de stoep staan voor talenten, willen ze vaak toch vertrekken. "Heel anders wordt het allemaal niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen