Oranje-talent Ohio volgende aanwinst voor Vitesse

5 januari 2021 – Vitesse slaat een dubbelslag op de transfermarkt. Na Dominik Oroz maakt ook Noah Ohio de overstap naar de Arnhemse club. Vitesse neemt het Nederlandse talent op huurbasis over van RB Leipzig. Op zijn achttiende verjaardag, zaterdag 16 januari, tekent hij voor anderhalf jaar in Arnhem.

Oranje-talent Ohio volgende aanwinst voor Vitesse

Ondanks dat hij nog maar zeventien jaar is, heeft Ohio al meerdere grote clubs achter zijn naam staan. Op jonge leeftijd maakte de aanvaller de overstap van amateurclub FC Almere naar Manchester United, om een jaar later naar Manchester City te verkassen. Anderhalf jaar geleden stapte hij over naar RB Leipzig.

"Noah wordt alom gezien als een groot talent. Met zijn snelheid en kracht bezit hij belangrijke wapens die een team onvoorspelbaar en beter kunnen maken. Tegelijkertijd is het een jonge speler, die we de tijd gunnen om zich op te trekken aan het niveau. We vertrouwen erop dat hij op termijn absoluut zijn stempel kan drukken op het team", reageert technisch directeur Johannes Spors.

Ohio, zowel Nederlands als Engels jeugdinternational, is blij dat hij een kans krijgt bij Vitesse. "Ik denk dat ik uitstekend tot mijn recht kan komen bij Vitesse. Zowel de manier van spelen en de faciliteiten zijn perfect om mij verder te ontwikkelen. Ik ben nog jong, maar brand van de ambitie. Ik heb er zin in om iedereen te laten zien wat ik in huis heb."

Zowel Oroz als Ohio komt van een Red Bull-club. FC Liefering, waar Oroz is opgepikt, is eigendom van Red Bull Salzburg. Beide spelers komen uit het netwerk van trainer Thomas Letsch en td Spors, die een verleden hebben bij de club uit Salzburg.

Eredivisie

gerelateerd