Ten Hag over 'Huntelaar-exit': "Ik weet van de interesse"

14 januari 2021, 19:58

Ajax-trainer Erik ten Hag weet van de interesse van Schalke 04 in Klaas-Jan Huntelaar, maar volgens de oefenmeester zijn de geruchten nog niet zo concreet als eerder in Duitsland werd gemeld. De transfer zou aan het einde van de middag mogelijk zelfs 'in een stroomversnelling' zijn geraakt, maar dat is volgens Ten Hag niet aan de orde. "Het liefst houd ik hem bij Ajax."

Dat zei Ten Hag tegenover ESPN. "Je weet in deze fase dat er veel geruchten zijn. Ik weet van de interesse, Schalke 04 is in nood en Klaas-Jan Huntelaar is een icoon", bevestigde de oefenmeester de verhalen in de media. "Maar van een vertrek is nog geen sprake, zo ver is het nog niet. Ik weet van de interesse, maar waar dat toe leidt, weet ik niet. Ik ben er ook niet mee bezig."

Lees ook'Schalke 04 komt in zoektocht naar versterking uit bij Huntelaar'

Huntelaar begint op de bank donderdagavond, terwijl Sébastien Haller voor het eerst in de basis staat bij Ajax. "Hij brengt onvoorstelbaar veel power en dynamiek. Hij is in staat om andere spelers beter te laten spelen", zei de coach over de Fransman, die fit genoeg is om een hele wedstrijd te spelen. "Hij is de Premier League gewend en hij is een atleet, weet nog van mijn tijd bij FC Utrecht."

Wie verrassend op de bank start, is verdediger Perr Schuurs. "Wij dachten dat dit de beste opstelling is tegen FC Twente, dat veel behendige aanvallers heeft. Jurriën Timber kan goed wenden en keren en past dus nu uitstekend in de laatste linie", aldus Ten Hag, die bovendien erkent dat Schuurs niet bezig was aan zijn beste wedstijden. "Dat speelt ook een rol. En hij is minder wendbaar, wel snel."

Tot slot werd Ten Hag ook nog gevraagd naar de nederlaag van PSV in eigen huis tegen AZ. "Dat vonden we niet erg", vertelde de coach met enig gevoel voor understatement. "Het is interessant om die ploegen tegen elkaar te zien spelen. Maar we richten ons op onze eigen wedstrijd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen