Ten Hag gooit Ajax-opstelling tegen AZ compleet overhoop

20 januari 2021, 19:57

Zoals verwacht is de opstelling van Ajax voor het duel met AZ compleet overhoop gegooid door Erik ten Hag. Het elftal is op liefst acht posities gewijzigd ten opzichte van de kraker tegen Feyenoord van afgelopen weekend. Onder meer Andre Onana, Noussair Mazraoui, Daley Blind, Davy Klaassen en Dusan Tadic krijgen rust.

Opvallend genoeg staat vermoedelijk niet Kjell Schelpen in het doel, zoals Ten Hag tijdens het bekerduel met FC Utrecht eerder deed, maar routinier Maarten Stekelenburg. Ryan Gravenberch, die tegen Feyenoord nog uitviel met een rugblessure, speelt wel gewoon. Dat geldt ook voor Quincy Promes. Samen met Nicolás Tagliafico zijn zij de enige drie spelers die er ook tegen Feyenoord vanaf het eerste fluitsignaal bij waren.

Ook voor Devyne Rensch, Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Jurgen Ekkelenkamp, de weer herstelde David Neres en Zakaria Labyad zijn er speelminuten weggelegde. Daardoor zit rechtsachter Sean Klaiber dus opvallend genoeg ook op de bank, terwijl hij normaliter de vaste stand-in is van Mazraoui. Ten Hag gaf naar De Klassieker aan dat Ajax 'het slechtste programma' heeft, waardoor hij nu dus volop rouleert.

Opstellingen

AZ: Bizot, Clasie, Wijndal, Hatzidiakos, Letschert, Koopmeiners, Midtso, Stengs, Aboukhlal, Gudmundsson, Boadu

Ajax: Stekelenburg; Rensch, Schuurs, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Ekkelenkamp, Gravenberch; Neres, Labyad, Promes.

[a,https://www.instagram.com/fcupdate_nl/?hl=nl,_blank,

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!]  

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen