Stekelenburg genoot: "Ik wil alle wedstrijden spelen"

21 januari 2021, 10:57

Tien jaar na zijn laatste wedstrijd als Ajacied trok Maarten Stekelenburg woensdagavond zijn keeperstenue van de Amsterdammers weer eens aan. De 38-jarige sluitpost fungeert dit seizoen als reservedoelman achter André Onana en soms ook Kjell Scherpen. Het is een rol waarmee hij kan leven, maar de rol accepteren zal hij nooit doen.

Stekelenburg genoot van zijn basisplaats. "Het was prettig om weer onder de lat te staan", zei hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zeker als je met 1-0 wint. En de omstandigheden waren lastig. Mijn eigen optreden? Een clean sheet hè. Ik ben tevreden." Nadat Stekelenburg bij Ajax vertrok, verdedigde hij het doel van AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton.

Stekelenburg moest in de vorige ronde, tegen FC Utrecht (5-4), genoegen nemen met een plek op de reservebank. Erik ten Hag gunde destijds Kjell Scherpen een plek op het opstellingsformulier. "Dat was geen teleurstelling", aldus de ervaren keeper. "De trainer had me een paar dagen eerder al ingelicht. Dat neemt niet weg dat ik iedere wedstrijd hoop te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen