Koeman looft De Jong: "Hij is nu completer dan bij Ajax"

27 januari 2021, 23:51

De transformatie van Frenkie de Jong bij FC Barcelona verloopt uitstekend. Onder Ronald Koeman is de Nederlander van een controlerende middenvelder of verdediger omgetoverd in een aanvallende middenvelder met scorend vermogen. Tegen Rayo Vallecano bewees De Jong woensdag maar weer eens doeltreffend te kunnen zijn. Koeman was na afloop van het met 1-2 gewonnen bekerduel lyrisch over zijn landgenoot.

Koeman wilde dat De Jong meer zou scoren en wordt nu op zijn wenken bediend. In de zeven duels die Barcelona in 2021 speelde, scoorde hij vier keer. "Hij is een speler die aanvallend meer moest geven", zegt de coach tegen Marca. "We hebben daarover gesproken, want hij moest meer dan één per seizoen maken. Ik denk dat hij nu completer is dan hij bij Ajax. Met zijn diepgang helpt hij ons echt bij het scoren van goals. Hij is een zeer complete speler. Hij maakt doelpunten, maar doet ook geweldig werk op het middenveld. Fysiek is Frenkie heel goed. Wat hij in minuut één doet, doet hij ook in minuut negentig. Zijn vorm is nu uitstekend."

Tegen de tweededivisionist kwam Barcelona op achterstand, maar kwam het door goals van Lionel Messi en De Jong toch goed. "Ik ben blij met de huidige resultaten en de mentaliteit van het team. Er komen moeilijke tijden aan en het gaat nu goed. We hebben vanavond ook over het algemeen goed gespeeld. We moeten ons verbeteren in de competitie en willen het gat met Atlético Madrid dichten. Het team laat zien het maximale eruit te willen halen. Gemakkelijke wedstrijden bestaan niet, we moeten hard blijven werken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen