Huntelaar-rentree: pijlsnel geel en remise bij Werder

30 januari 2021, 17:30

Klaas-Jan Huntelaar (37) heeft zijn rentree bij Schalke 04 zaterdagmiddag niet van extra glans kunnen voorzien. De Nederlander viel bij een gelijke stand (1-1) in tegen Werder Bremen, maar kon zijn stempel niet meer drukken. De bezoekers mochten in de slotfase van het duel zelfs niet eens klagen met een punt, waar ze overigens relatief weinig aan hebben.

Het Huntelaar-effect leek zichtbaar bij Die Königsblauen, want de bezoekers waren de eerste helft heer en meester bij Werder Bremen. Daar hielp de thuisploeg overigens ook graag een handje bij, want het elftal van Florian Kohfeldt kwam dramatisch voor de dag. Een harde schuiver van Omar Mascarell uit een pass van Amine Harit zorgde voor de terechte voorsprong voor Schalke 04.

In het tweede bedrijf was het tij echter volledig gedraaid. De driedubbele wissel – waartoe bankzitter Tahith Chong overigens niet behoorde – van Kohfeldt sorteerde duidelijk effect, want Schalke 04 kwam na rust amper over de middellijn. De gelijkmaker uit Kevin Möhwald was dan ook terecht: het was aan keeper Ralf Fährmann te danken dat Werder Bremen niet vaker had gescoord.

Ook na het inbrengen van Huntelaar, die bij zijn eerste balcontact meteen een gele kaart kreeg vanwege een harde overtreding, zorgde niet voor een wisseling in het speelbeeld. In de tien minuten dat The Hunter op het veld stond, kon hij niet van zich laten spreken. Een doelpunt in de vierde minuut (!) van de extra tijd leek Werder Bremen zelfs de overwinning te bezorgen, maar daaraan vooraf was het buitenspel van Theodor Gebre Selassie, waardoor Schalke 04 door het ingrijpen van de VAR opgelucht adem kon halen. 

Wel pakt Schalke voor het eerst na drie nederlagen op rij weer eens een puntje: maar er is veel meer nodig om het vege lijf te redden in de strijd om handhaving. Het werd voor Huntelaar geen onvergetelijk debuut, al zal Ömer Toprak de spits nog wel even herinneren. De verdediger moest na de charge van de Nederlandse spits in de absolute slotfase zelfs nog naar de kant met een lichte blessure. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen