Braaf gaat bij Udinese op zoek naar speelminuten in topvoetbal

1 februari 2021, 21:39

Jayden Braaf heeft zijn transfer naar Udinese voltooid. De achttienjarige jeugdinternational verlaat Manchester City en tekent op huurbasis tot het einde van het seizoen bij de Serie A-laagvlieger, waar hij landgenoten Bram Nuytinck, Thomas Ouwejan en Marvin Zeegelaar treft.

Udinese heeft een optie tot koop bedongen bij Manchester City. De Serie A-club zou volgens diverse Engelse en Italiaanse media zo'n acht tot twaalf miljoen euro over hebben voor de talentvolle Nederlandse buitenspeler, die overigens wel eerst wordt gehuurd. Bij de Premier League-club was hij nog geen eens een vaste waarde bij de B-ploeg en moest hij ook nog altijd wachten op zijn debuut bij The Citizens. Mogelijk komt die er dus niet meer als de koopoptie gelicht gaat worden.

De jeugdinternational van Oranje wordt namelijk voor zes maanden gehuurd door de Serie A-ploeg van Manchester City, waarbij het dus wel een koopoptie van een bedrag rond de tien miljoen euro heeft bedongen. Braaf zal veel indruk moeten maken om Udinese ook daadwerkelijk dat bedrag te laten betalen, want dan zou hij een van de duurste ooit worden voor de Italiaanse club. Udinese staat dertiende in de Serie A.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen