Opgeleefde Riedewald verlengt contract bij Crystal Palace

3 februari 2021, 15:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jaïro Riedewald heeft een nieuw contract getekend bij Crystal Palace, zo maakt zijn Engelse werkgever woensdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt. De 24-jarige middenvelder ligt nu tot de zomer van 2024 vast bij de Londense club. Zijn vorige verbintenis liep twee jaar eerder af.

Riedewald werd in de zomer van 2017 door Frank de Boer naar Crystal Palace gehaald. In zijn eerste seizoen in Engelse dienst kwam hij weinig aan spelen toe en in zijn tweede jaar speelde de voormalig Ajax-speler zelfs geen enkele wedstrijd in de Premier League. Het afgelopen seizoen kroop Riedewald uit een diep dal en in de huidige jaargang is hij een gewaardeerde kracht.

Van de 22 competitiewedstrijden die Crystal Palace dit seizoen speelde, kwam Riedewald achttien keer in actie. Zeven keer als basisspeler en elf maal als invaller. Dinsdagavond verscheen Riedewald aan de aftrap tegen Newcastle United en droeg hij met een doelpunt bij aan een 1-2 overwinning.

"Jaïro is een van de meest populaire spelers bij deze club en ik ben heel blij dat we na zijn uitstekende prestatie tegen Newcastle kunnen aankondigen dat hij een nieuw contract heeft getekend", aldus voorzitter Steve Parish. "Onder Roy Hodgson heeft Jaïro zich enorm ontwikkeld. Hij heeft zich aangepast aan het fysieke spel van de Premier League en zijn technische bekwaamheid vergroot."

Riedewald is trots op zijn nieuwe contract. "Ik ben blij dat ik het voor elkaar heb gekregen, vooral in een tijd van de pandemie waarin er in het voetbal en de wereld van alles gebeurt. Het doet me goed dat de club vertrouwen in mijn toekomst heeft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen