Andre Onana voor jaar geschorst wegens dopingovertreding

5 februari 2021, 11:12   Bijgewerkt: 5 februari 2021, 12:33

Het slechte nieuws blijft zich maar opstapelen bij Ajax. Andre Onana is namelijk liefst een jaar geschorst door de UEFA vanwege het overtreden van de dopingregels. Dat maken de Amsterdammers bekend. Ajax gaat in beroep tegen de straf. Het gaat om een incident bij Ajax in oktober 2020.

Bij de doelman werd na een 'out of competition' controle op 30 oktober vorig jaar het middel Furosemide in zijn urine aangetroffen. De schorsing geldt met ingang van heden en geldt voor alle voetbalactiviteiten, zowel nationaal als internationaal. Dat bevestigt Ajax. Op de ochtend van 30 oktober voelde Onana zich niet lekker. Daarvoor wilde hij een tabletje nemen. Onbewust slikte hij echter Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg.

'Onana vergiste zich in het product, nam abusievelijk het medicijn van zijn vrouw, met uiteindelijk deze door de UEFA tegen de keeper getroffen maatregel tot gevolg. Daarbij is door het tuchtorgaan van de voetbalbond uitgesproken dat hij niet de intentie heeft gehad om vals te spelen', meldt Ajax. 'De Europese voetbalbond vindt echter op grond van de geldende anti-dopingregels dat een atleet te allen tijde zelf de plicht heeft om ervoor te zorgen dat er geen verboden middelen in het lichaam terechtkomen.'

Onana en Ajax gaan bij de CAS in beroep tegen de straf. De straf die momenteel is uitgesproken geldt voor alle wedstrijden van Ajax in alle competities.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen