Arnesen over conflict met AZ: "Ik zit hier voor Feyenoord"

6 februari 2021, 14:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De verhoudingen tussen AZ en Feyenoord zijn afgelopen maanden flink bekoeld. Technisch directeur Frank Arnesen haalde eerst hoofdtrainer Arne Slot en vervolgens ook assistent Marino Pusic naar De Kuip, wat bij de directie van de Alkmaarders niet goed viel. "Ik heb geprobeerd te bellen, maar ze nemen niet op", reageerde Arnesen lachend op de vraag of ze in Alkmaar boos op hem zijn.

Dat dat zo is, is duidelijk, maar het doet Arnesen niet veel. "Ik kan niet kijken naar hoe zij werken en welke verwachtingen ze hebben. Niks verbaast me meer, ik zit inmiddels zo lang in de voetballerij. Ik zit hier voor Feyenoord en ik probeer het beste te bereiken voor Feyenoord. Ik denk dat ik een heel goede coach heb binnengehaald, die graag naar Feyenoord wilde komen. Dat is voor mij het belangrijkst. Wat andere clubs denken, dat moeten ze zelf weten."

Dat vertelde Arnesen in een uitgebreid interview met Feyenoord TV. Daarin vertelde hij ook hoe in de zoektocht naar een opvolger van Dick Advocaat bij Arne Slot uitkwam. "Net zoals je voetballers scout, moet je ook coaches scouten. Daar ben ik ook gelijk mee begonnen. Uiteindelijk krijg je informatie dat hij misschien niet wilde bijtekenen. Ik hou van zijn voetbal: dominant voetbal op de helft van de tegenpartij, snel, wisselen van posities. Dat is modern voetbal waar ik van hou."

"In de gesprekken die ik met hem gehad heb, kwam hij op mij heel goed over. Hij is jong - dat scheelt ook - maar heeft wel veel ervaring. Hij heeft lang in de trainersstaf gewerkt van SC Cambuur en AZ. Hij is heel modern, weet wat hij wil en kan dat duidelijk uitleggen. Maar hij zegt zelf ook: je kan een mooie presentatie houden, maar als je het niet laat zien, krijg je het moeilijk. Hij doet dat wel, dat hebben we bij AZ gezien."

Aan de hand van een vragenlijst voerde Arnesen vervolgens gesprekken met Slot. "Ik stel altijd zestien, zeventien vaste vragen aan coaches. Hoe ze voetballen, hoe ze er zelf in staan, waarom Feyenoord, et cetera. Dan heb ik een overzicht hoe hij is. Die vragenlijst kwam hij ook heel goed uit. Ik verheug me er echt op." Hij benadrukte echter: "Dick moet een heel goed afscheid hebben. Dat is voor mij heel belangrijk: dat we het seizoen goed afsluiten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen