Man City dankt Alisson en geeft op Anfield duidelijk signaal af

7 februari 2021, 19:27   Bijgewerkt: 7 februari 2021, 19:34

Het begint er steeds meer op te lijken dat Manchester City er met de titel vandoor gaat in Engeland. De formatie van Pep Guardiola was ook zonder Kevin De Bruyne op Anfield Road een maatje te groot voor Liverpool. Mede door twee blunders van Alisson Becker trok de koploper met 1-4 aan het langste eind. Het is de eerste zege van City bij Liverpool sinds 2003.

Door blessures stonden Jordan Henderson en Fabinho als middenvelders centraal achterin bij Liverpool, terwijl Manchester City het zonder De Bruyne moest doen. De middenvelder is al enige tijd afwezig maar dat lijkt het team van Guardiola niet te deren. Vandaag werd namelijk alweer de tiende overwinning op rij geboekt in de Premier League. Stoïcijns is Manchester City op weg naar het kampioenschap, als het lukt om de troon over te nemen van Liverpool.

Er werd zondag vuurwerk verwacht op Anfield, maar in de eerste helft hielden de teams de kaarten aardig tegen de borst. Voor beide doelen gebeurde weinig, totdat het in de 37ste minuut ineens openbrak. Raheem Sterling zette aan voor een dribbel en botste slim op het been van Fabinho. De penalty die volgde werd hard over het doel geschoten door Ilkay Gündogan.

De Duitse middenvelder is de laatste weken in topvorm en herstelde zijn fout met de gemiste penalty door vier minuten na de pauze de 0-1 te maken. Hij tikte alert binnen nadat Alisson de inzet van Phil Foden nog wel had gepakt. De voorsprong was verdiend te noemen, maar Liverpool kwam uit het niets terug. Ruben Dias vergreep zich aan Mohamed Salah en de Egyptenaar maakte in de 63ste minuut dankbaar gebruik van het buitenkansje: 1-1.

Na die 1-1 begon bij Liverpool de Alisson-horrorshow. De doorgaans zo betrouwbare keeper trapte de bal in de 73ste minuut slecht weg en dat werd hard afgestraft. Foden legde breed op Gündogan en hij maakte zijn tweede van de avond. Opmerkelijk genoeg ging de Braziliaan vervolgens nogmaals de mist in. Hij verwerkte wederom de bal niet goed en gaf Bernardo Silva de kans om Sterling te bedienen. De Portugees scoorde de 1-3 en besliste de wedstrijd. Dat Foden er vervolgens ook nog 1-4 van maakte door vanaf rechts naar binnen te komen en hard raak te vegen, maakte het nog erger voor de thuisclub.

Liverpool moet de wonden likken en vindt zichzelf terug op de teleurstellende vierde plaats. Bovendien was het verlies van vanavond alweer de derde thuisnederlaag op rij. Bijzonder voor het team dat meer dan een jaar niet meer had verloren op eigen veld in de competitie. Manchester City heeft daar maling aan en dendert keihard af op het kampioenschap.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen