Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Talentvolle Utrecht-verdediger Mamengi maanden uit roulatie

8 februari 2021 – De ontwikkeling van Christopher Mamengi komt tijdelijk tot stilstand. De negentienjarige verdediger van Jong FC Utrecht zal maanden moeten herstellen vanwege een enkelblessure die hij opliep op het trainingsveld.

Talentvolle Utrecht-verdediger Mamengi maanden uit roulatie

De verdediger kreeg vorige week op de training klachten aan zijn enkelgewricht en moet onder het mes, zo meldt Utrecht. Pech dus voor de jonge verdediger. "Op de training van vorige week kreeg ik last van mijn enkel, waarna ik onderzocht ben in het ziekenhuis", vertelt Mamengi. "Daar kwam de schade aan mijn enkel aan het licht en bleek dat ik hieraan geopereerd moet worden. Deze operatie gaat later deze week plaatsvinden, waarna een herstel van enkele maanden zal volgen. Dat ik de komende periode uitgeschakeld ben, is natuurlijk een enorme domper. Ik ga keihard werken aan een goed en snel herstel."

De negentienjarige centrumverdediger maakt al drie seizoenen deel uit van de selectie van Jong FC Utrecht. Dit seizoen kwam hij tot dusver tot vijftien optredens in de Eerste Divisie. Mamengi wacht desondanks nog op zijn debuut in het eerste elftal van Utrecht.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd