Ten Hag genoot voor rust: "PSV kwam amper onder de druk uit"

10 februari 2021, 23:30

Erik ten Hag heeft volop genoten van de eerste helft van Ajax woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen PSV. Het was genoeg voor de overwinning (2-1), al zakte het niveau van de Amsterdammers beduidend in het tweede bedrijf. "De eerste helft was het genieten. Dit is de uitvoering zoals we het hadden bedacht." 

Dat zei de coach tegenover ESPN over de bekerzege. "PSV kwam amper onder de druk uit. We zaten er continu bovenop, ze hadden geen tijd om adem te halen", toonde de oefenmeester zich content met de manier van drukzetten voor de pauze. "PSV werd amper gevaarlijk, ze kwamen zelfs amper in buurt van ons doel."

Dat was in de tweede helft anders, erkende Ten Hag. "De tweede helft was een stuk minder. We werden bij fases teruggedrongen, zonder hele grote kansen weg te geven, maar er was toch een spannende slotfase", vond de coach. En dat was onnodig in zijn ogen. "Als we de counters beter uitspelen, kunnen we een volgende stap zetten." Dat de zege wél over de streep getrokken werd, zorgde overall voor tevredenheid. "We tonen vechtlust, onverzettelijkheid. Het is heel moeilijk om te scoren tegen ons."

Lees ook: Overmars gaat uitgebreid in op heikele punten bij Ajax

Situatie Promes

Verder ging de oefenmeester ook nog in op de situatie van Quincy Promes, die niet bij de wedstrijdselectie zat vanwege zijn aanstaande transfer naar Spartak Moskou. "Hij heeft de wens om naar Spartak Moskou te vertrekken. Daarom hebben we besloten om hem buiten de selectie te laten", zei de coach tegenover het Algemeen Dagblad.

Directeur voetbalzaken Marc Overmarc kon 'niet ontkennen' dat de naderende rechtszaak daar iets mee te maken heeft. Maar mocht de overgang naar Rusland niet rondkomen, houdt Ten Hag een plek voor hem vrij in de A-selectie. "Als dat niet doorgaat, blijft hij onderdeel van de selectie want we zijn hartstikke blij met hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen