Pröpper zet vraagtekens bij Ajax-goal: "Overtreding en buitenspel"

13 februari 2021 – Heracles Almelo-aanvoerder Robin Pröpper heeft grote vraagtekens bij het eerste doelpunt dat Ajax zaterdagavond maakte. De VAR had vier (!) minuten nodig om het de goal van Davy Klaassen te checken, maar kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de treffer mocht blijven staan. "Volgens mij is het een overtreding én buitenspel", kwam Pröpper met zijn eigen oordeel.

Pröpper zet vraagtekens bij Ajax-goal: "Overtreding en buitenspel"

Dat deed de aanvoerder direct na het duel met Ajax voor de camera's van ESPN. "Ik vond de goal van Ajax ietwat dubieus, ja", aldus Pröpper, die zich afvroeg of de lijntjes wel écht buitenspel aangaven en vond bovendien dat Dusan Tadic daarvoor al een overtreding maakte in duel met Tim Breukers. "Ik weet niet of je je arm mag gebruiken?", vroeg de captain enigszins cynisch over het moment voorafgaand aan de goal. "Het is beoordeeld, maar ik denk dat het een overtreding is."

Hoewel Heracles Almelo mede door die goal zonder resultaat bleef tegen Ajax, was de captain niet ontevreden over de gespeelde wedstrijd. "We hebben gefaald om onszelf te belonen", vond hij. "Het was van ons een uitstekende wedstrijd, zonde dat er we niet meer uitgehaald hebben." Een kwartier voor het einde maakte Haller het tweede doelpunt namens Ajax.

Lees ook: Klaassen: "Wisselwerking met Haller gaat steeds beter"

Ajax

gerelateerd