Ibrahimovic racistisch bejegend, Rode Ster gaat achter dader aan

20 februari 2021 – Zlatan Ibrahimovic is donderdagavond het slachtoffer geworden van racisme op bezoek bij Rode Ster Belgrado. De Zweed bleef bij AC Milan in de Europa League-wedstrijd weliswaar negentig minuten op de tribune, maar werd op die plek meermaals racistisch bejegend door iemand die op de achtergrond stond. Hoewel het stadion officieel leeg moest blijven, kon dit dus toch gebeuren.

Ibrahimovic racistisch bejegend, Rode Ster gaat achter dader aan

Rode Ster Belgrado heeft aangekondigd passende maatregelen te treffen en op zoek te gaan naar de dader. Zlatan werd uitgemaakt voor Balja, een zeer vervelende Servische term voor Bosniërs. Hoewel de spits natuurlijk de Zweedse nationaliteit heeft, liggen zijn roots aan vaderskant in Bosnië en heeft hij een Kroatische moeder.

Er is een onderzoek ingesteld door de thuisclub, dat stelt gepaste maatregelen te treffen tegen de daders, die zich ergens in de lodges bevonden hoog in het stadion. 'Wij veroordelen dit met klem en we willen ons bij Zlatan excuseren voor wat hij in ons huis heeft moeten meemaken', schrijft de club. Zonder inbreng van Zlatan kwam AC Milan slechts tot een 2-2 gelijkspel op bezoek in Servië.

UEFA Europa League

gerelateerd