Ajax met extra advocaten definitief in beroep tegen straf Onana

22 februari 2021 – Ajax heeft definitief besloten om beroep aan te tekenen tegen de dopingstraf van Andre Onana. De Amsterdammers hebben daarvoor de gerenommeerde advocaten Dolf Segaar en Javier Ferrero in de hand genomen om een lagere straf voor elkaar te krijgen. De keeper werd recent door de UEFA voor twaalf maanden geschorst, nadat er furosemide in zijn bloed werd gevonden.

Ajax met extra advocaten definitief in beroep tegen straf Onana

Dat schrijft De Telegraaf over de staf, die Ajax na de straf al wilde bestrijden, maar dat nu dus ook daadwerkelijk gaat doen. Ook clubjurist Ivo Trijbits maakt deel uit van het verdedigingsteam van Onana. Segaar was eerder voorzitter van de Nederlandse dopingautoriteit, terwijl de Spanjaard Ferrero ervaring heeft met het aanvechten van zaken bij het World Anti Doping Agency.

"Er is geen verschil van mening over de feiten, maar wel over de strafmaat", legt woordvoerder Miel Brinkhuis uit tegenover het medium. "Wij voelen ons comfortabel bij deze juridische bijstand." Ajax zal en Statement of Appeal indienen, met een bijpassende brief en daarna kan de UEFA schriftelijk reageren. Ook volgt er een mondelinge behandeling van de zaak. De verwachting is dat de strafmaat van Onana maximaal zal worden teruggebracht naar acht maanden.

Uit de informatie die beschikbaar is gekomen blijkt overigens dat de disciplinary inspector van de UEFA Onana voor liefst twee jaar wilde schorsen. 'De UEFA Appeals Body ging daar niet in mee en kwam tot een straf van twaalf maanden', schrijft De Telegraaf. Daarmee geeft de voetbalbond toe te geloven in de onschuld van Onana, die desondanks een jaar moet brommen. 'Het risico dat de straf hoger uitvalt dan de twaalf maanden die Onana nu voor zijn kiezen kreeg, wordt door de advocaten klein ingeschat', verwacht de krant.

Lees ookHoop bij Onana? Salzburg-duo drie maanden geschorst na doping

gerelateerd