Ajax overleeft zeer lastige avond en gaat door in Europa League

25 februari 2021, 20:58   Bijgewerkt: 25 februari 2021, 21:20

Net als vorige week heeft Ajax met 2-1 gewonnen van Lille. Waar de Amsterdammers vorige week op alle fronten beter waren dan de Noord-Fransen, was het vanavond eerder omgekeerd. De koploper van de Ligue 1 was veel sterker dan vorige week en kreeg vele kansen, maar die waren niet aan de Fransen besteed. Ondanks een late 1-1 trok Ajax het duel over de streep: 2-1. Een plek in de achtste finale is dus een feit.

Natuurlijk was Ajax vorige week goed in Noord-Frankrijk, maar Lille stelde ook wel erg teleur. Om dat niet nogmaals te doen had trainer Christophe Galtier donderdag in Amsterdam een ander strijdplan van de plank gehaald. In de opstelling van Lille stonden vanavond vier nieuwe namen en wat vooral opviel was dat Lille een stuk aanvallender voor de dag kwam. Vorige week kreeg het nauwelijks een echte kans tegen Ajax, maar vanavond was het al na drie minuten linke soep voor Ajax. Lisandro Martínez kon na een gevaarlijke aanval de bal nog maar ternauwernood uit de doelmond weghalen.

Klaassen kopt Ajax op voorsprong

Het was eigenlijk één van de twee gevaarlijke momenten van Ajax voor rust. Het andere moment was een poging van Devyne Rensch, de vervanger van Noussair Mazraoui. De rechtsback zag zijn inzet tegen keeper Mike Maignan aan vliegen. Verder was het vooral Lille dat de klok sloeg voor rust. Grootste kans was voor Timothy Weah, die vanavond in de spits speelde en met zijn snelheid een plaag was voor Ajax. De zoon van George Weah krulde echter naast. Kort voor rust was hij wederom gevaarlijk na een slippertje van Martínez. De Argentijn oogde vanavond een stuk minder zeker dan normaliter.

Goede invalbeurt Brobbey

Lang duurde het offensief niet, want Ajax slaagde er redelijk goed in om de tegenstander van het doel te houden. Neres kreeg zelfs een grote kans om het beslissen, maar schoof het leder in de handen van Maignan. De Braziliaan was uiteindelijk in de 88ste minuut alsnog de speler die het tweeluik in het slot gooide. Hij kopte raak na goed voorbereidend werk van Tadic en Brobbey. Met die 2-1 viel het doek voor het dapper strijdende Lille en bemachtigde Ajax het felbegeerde achtste finale-ticket.

Morgen (vrijdag) zal Ajax in de koker zitten voor de loting. Een mooi succes voor de Amsterdammers.

Opstellingen en beoordelingen:*

Ajax: Maarten Stekelenburg 6; Daley Blind 6, Jurriën Timber 6, Lisandro Martínez 5, Devyne Rensch 5,5; Edson Álvarez 6, Davy Klaassen 7,5, Ryan Gravenberch 6 (90. Mohammed Kudus); Antony 5 (55. Brian Brobbey 7,5), Dusan Tadic 6,5, David Neres 6 (89. Oussama Idrissi)

OSC Lille: Mike Maignan 6,5, Zeki Çelik 6 (62. Jeremy Pied 6), Tiago Djaló 7,5, Sven Botman 6, Domagoj Bradaric 6, Jonathan Ikoné 5,5 (62. Luiz Araujo 6), Xeka 6,5 (70. Boubakary Soumaré 6), Renato Sanches 6,5, Jonathan Bamba 6 (62. Jonathan David 6,5), Yusuf Yazici 6,5, Timothy Weah 7 (78. Isaac Lihadji)

Man of the Match: Davy Klaassen

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen