Topper was 'on-Nederlands': "Intensiteit was zó hoog"

1 maart 2021, 17:29

Guus Hiddink heeft met plezier gekeken naar de topper in Nederland tussen PSV en Ajax. De 74-jarige bondscoach van Curaçao was verrast door het hoge intensiteitsniveau dat beide ploegen op de mat wisten te leggen. Ajax pakte in de slotfase nog een punt, waardoor PSV niet dichterbij kon komen in de strijd om de landstitel.

"Het was een on-Nederlandse wedstrijd", stelt Hiddink in de online voetbaltalkshow van Voetbal International. "Omdat de intensiteit zo hoog was. Het veld was slecht, dat wordt nog wel eens onderschat. Daardoor kwamen er veel duels." Hiddink vond de kwaliteit niet indrukwekkend, maar was wel onder de indruk. "De intensiteit van de wedstrijd vond ik goed en dan zie je dat er ook frustratie komt. Die jongens op het veld maken nog niet wekelijks die intensiteit mee, dat zag je wel in de wedstrijd."

Volgens Hiddink gingen bepaalde spelers net iets te ver. Lisandro Martínez ging na rust bijvoorbeeld op het onderbeen van Eran Zahavi staan, maar de arbitrage besloot niet in te grijpen. "Dat is een foutje van de VAR", stelt Hiddink. "Ze waren denk ik even een kopje koffie drinken. De intentie was er om hem pijn te doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen