Ten Hag wil fans bij finale: "Bijvoorbeeld maand later spelen"

4 maart 2021 – Nu met sc Heerenveen ook de laatste horde richting De Kuip genomen is, kan Ajax zich richten op de finale tegen Vitesse. Erik ten Hag is zeer blij met het bereiken van die finale en hoopt stiekem dat er publiek aanwezig mag zijn. Hij stelde voor om de finale eventueel een maand op te schuiven.

Ten Hag wil fans bij finale: "Bijvoorbeeld maand later spelen"

"Het zou mooi zijn als er publiek naar de bekerfinale mag", werd Ten Hag na afloop geciteerd door De Telegraaf. "Dat hoort bij een bekerfinale. Ik ben geen viroloog, dus ik weet niet of dat mogelijk is. Ik weet ook niet of het mogelijk is om de bekerfinale bijvoorbeeld een maand later te spelen, zodat de kans groter is dat er fans naar De Kuip mogen." Op dit moment staat de bekerfinale nog gepland op zondag 18 april. 

Alleen Vitesse staat Ajax nog in de weg voor het prolongeren van de prijs die het door de niet gespeelde finale van vorig seizoen nog altijd in handen heeft. Daarbij ligt de ploeg op koers voor het landskampioenschap en doet het nog altijd mee in de Europa League. "In de KNVB Beker zijn we heel dicht bij succes, al is Vitesse een lastige tegenstander. Zij zijn voor mij de revelatie van dit seizoen. In de Eredivisie en Europa League moeten we nog wel wat duels winnen om in de buurt van een hoofdprijs te komen, maar we gaan ervoor."

Tagliafico en Rensch
In de jacht op die andere prijzen staat alweer een belangrijke week voor de deur. Zondag speelt Ajax tegen FC Groningen, om het vier dagen later voor het eerst op te nemen tegen Young Boys. Ten Hag had goed nieuws in aanloop naar die wedstrijden: Nicolás Tagliafico en Devyne Rensch zijn er dan hoogstwaarschijnlijk weer bij. Het tweetal was sowieso geschorst voor de halve finale, maar kampte ook met blessureleed. Ook Daley Blind leek in de rust geblesseerd uit te vallen, maar zijn wissel was slechts uit voorzorg. "Hij had verder gekund, dus het valt wel mee", aldus Ten Hag. Dat gold ook voor de blessure van de gewisselde Davy Klaassen. 

Ajax

gerelateerd