Telstar naar Cambuur: "Makkelijkste wedstrijd van het seizoen"

5 maart 2021 – Dat de druk vrijdagavond bij SC Cambuur tegen Telstar bij de thuisploeg ligt, staat volgens Andries Jonker als een paal boven water. De trainer van De Witte Leeuwen ziet de uitwedstrijd bij de koploper dan ook als de makkelijkste pot van het seizoen.

Telstar naar Cambuur: "Makkelijkste wedstrijd van het seizoen"

Cambuur is de gedoodverfde favoriet voor de titel in de Eerste Divisie en verstevigde de koppositie afgelopen weekend met de zege bij Almere City FC. "Dit is de makkelijkste wedstrijd van het seizoen. Wij gaan op bezoek bij de koploper, de grote titelfavoriet en de club met het geld. Wij hebben niets te verliezen", zegt Jonker dan ook tegen NH Sport.

De club uit Velsen-Zuid staat negende en is wat weggezakt nadat het er lange tijd goed voorstond in de strijd om de play-off-plaatsen. Sinds de winterstop werd er nog maar twee keer gewonnen. De club kampt met een overvolle ziekenboeg. Jonker kan niet beschikken over Frank Korpershoek, Sven van Doorm, Anass Najah, Gyliano van Velzen en Ilias Bronkhorst.

Dat sterkhouders Sebastian Soto en Benaissa Benamar in de winterstop een transfer maakten, hielp Telstar evenmin. "Wij spelen 2021 zonder zes tot zeven basisspelers en hebben het steeds heel aardig gedaan.  Doemdenken is niet voor Telstar. Wij gaan ervoor", besluit de strijdvaardige trainer. De blessurgevallen zijn wel heel vervelend, stelt Jonker. "Wij hebben een aardig blikje bij Telstar, maar de bodem komt wel in zicht."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd