Roda JC deelt FC Volendam tik uit in wedstrijd met zeven goals

6 maart 2021 – In een doelpuntrijke wedstrijd heeft Roda JC directe concurrent FC Volendam een gevoelige tik uitgedeeld. Na een 2-0 achterstand wonnen de bezoekers uit Kerkrade met 3-4 in de palingstad. Door de zege is Roda JC op gelijke hoogte gekomen met FC Volendam.

Roda JC deelt FC Volendam tik uit in wedstrijd met zeven goals

De wedstrijd begon voortvarend voor FC Volendam. Na achttien minuten opende de van Inter gehuurde Samuele Mulattieri de score, waarna hij er ook meteen 2-0 van maakte. Ondanks de comfortabele voorsprong ging het in de resterende zeventig minuten nog helemaal mis voor Volendam.

De 1-2 van Patrick Pflücke vijf minuten voor rust leidde de comeback van Roda JC in. Via Dylan Vente, opnieuw Pflücke en Fabian Serrarens werd in de tweede helft de achterstand omgebogen naar een een 4-2 voorsprong. Volendam maakte het via Zakaria el Azzouzi nog wel spannend, maar een late gelijkmaker bleef uit.

Door de zege staat Roda JC in punten gelijk met FC Volendam. De clubs delen de zevende plaats met 44 punten. Op doelsaldo staan de Volendammers een plekje hoger op de ranglijst.

gerelateerd