Willem II knokt zich naar gelijkspel tegen matig Twente

6 maart 2021 – Willem II heeft zich zaterdagavond in de slotfase naar een punt geknokt in De Grolsch Veste tegen FC Twente: 1-1. De thuisploeg kwam slecht voor de dag tegen de Tilburgers, maar kwam door een goal van Jesse Bosch toch op voorsprong. Na een fout van Godfried Roemeratoe was het Evangelis Pavlidis, die de gelijke stand op het scorebord zette. Twente schiet weinig op met het punt, maar de Tilburgers lopen een puntje in op VVV-Venlo, dat op de veilige vijftiende plek staat.

Willem II knokt zich naar gelijkspel tegen matig Twente

Eerder deze week werd bekend dat zowel Twente als Willem II doelman Lars Unnerstall wilden contracteren als nieuwe sluitpost voor het volgende seizoen. Het contract van de Duitser loopt komende zomer af bij PSV, waar hij momenteel fungeert als reservedoelman. In de strijd om zijn handtekening deelde FC Twente de eerste tik uit aan de Tilburgers, want Unnerstall besloot donderdag om voor vier seizoenen te tekenen in Enschede. Een goed begin van het weekend dus voor de Tukkers, die dat tegen Willem II op een mooie manier willen afsluiten.

Willem II ging deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet. Vorig weekend boekte ze namelijk een knappe uitoverwinning in Rotterdam tegen Sparta (0-2). Die goede lijn trokken de Tilburgers ook door in Enschede, want in de openingsfase waren de grootste kansen voor de Tricolores. Ché Nunnely kreeg twee opgelegde mogelijkheden om zijn ploeg vroeg op voorsprong te zetten, maar faalde hopeloos in de afronding. Dat goede begin van het eerste bedrijf trok de ploeg van Zeljko Petrovic de gehele eerste helft door. De gasten uit Brabant waren fel in de duels en zetten de ploeg van Ron Jans bij vlagen goed onder druk. Daardoor had ook de thuisploeg moeite om de ruimtes te vinden tussen de linies bij Willem II, waardoor er op een paar mogelijkheden na weinig grote kansen werden gecreëerd.

Na de theepauze was het spelbeeld ongewijzigd ten opzichte van het eerste bedrijf. De thuisploeg had het vaakst de bal, maar deed er ontzettend weinig mee. De creatieve spelers in de ploeg van Ron Jans lieten zich te weinig zien, waardoor de bal vooral veel op eigen helft rondging. Willem II vond dit prima en zocht via aanspeelpunt Wriedt de ruimte achter de laatste linie van de Tukkers. Dat zorgde voor een paar mogelijkheden, maar Joël Drommel stond op zijn post. Zo waren de gasten ook in de tweede helft dichter bij de openingstreffer dan de thuisploeg.

Dat veranderde na 65 minuten. Na een prachtige pass van Bosch op Luciano Narsingh, legde de vleugelspeler de bal goed terug op de doorgelopen middenvelder. Vervolgens zette het jeugdproduct van de Tukkers de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Dat was voor Twente de eerste mogelijkheid in de tweede helft, waardoor de voorsprong tegen de verhouding in was. Na een periode zonder kansen was het de uitploeg die uitstekend reageerde na de domper van de 1-0. Pavlidis zag de bal plots voor zijn voeten komen, nadat Roemeratoe de bal helemaal verkeerd raakte. Vervolgens omspeelde de Griek de uitkomende Drommel, waarna hij kon binnentikken: 1-1.

Door het gelijkspel kan Willem II niet optimaal profiteren van de nederlaag van VVV. De achterstand bedraagt nu vier punten. Twente moest winnen om FC Utrecht voor zich te houden voor een play-off plek, maar verzuimde om dat te doen. Daardoor kunnen de Domstedelingen later vanavond al over de Tukkers heen.

Opstellingen en beoordelingen:*
FC Twente:
Joël Drommel 6,5; Jayden Oosterwolde 6 (86. Luka Ilic -), Casper Staring 6.5 (86. Gijs Smal -), Dario Dumic 5.5, Tyronne Ebuehi 6 (66. Nathangelo Markelo 6); Ramiz Zerrouki 6, Jesse Bosch 7, Godfried Roemeratoe 3.5; Queensy Menig 6, Danilo 4, Luciano Narsingh 5 (86. Thijs van Leeuwen -).

Willem II: Arijanet Muric 5.5; Leeroy Owusu 6, Sven van Beek 6, Sebastian Holmén 6, Derrick Köhn 6; Wesley Spieringhs 5.5, Mike Trésor Ndayishimiye 6, Pol Lonch 6 (78. Lindon Selahi -); Evangelis Pavlidis 7 (Jordens Peters -), Kwasi Wriedt 6, Ché Nunnely 5 (87. Mats Köhlert -).

Man of the Match: Evangelis Pavlidis
*:spelers moet minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd