Galatasaray-speler Belhanda ontslagen na kritiek op grasmat

10 maart 2021, 15:55   Bijgewerkt: 10 maart 2021, 16:08

Galatsaray-middenvelder Younès Belhanda is om een zeer opmerkelijke reden door de club op straat gezet. In een interview met tv-zender beIN Sports liet de 31-jarige Marokkaan zich kritisch uit over de grasmat in het stadion van de club. Volgens de leiding heeft hij met zijn uitspraken het imago van de club geschaad en is de situatie onhoudbaar geworden, waardoor werd besloten tot ontbinding van zijn contract.

Belhanda wees in een interview met beIN Sports na het 2-2 gelijkspel tegen Sivasspor op de kwaliteit van de grasmat. "De club moet iets aan het slechte veld doen. Ze weten dat wij graag op een goed veld willen spelen. Zelfs ons trainingsveld is beter. Er moet een oplossing komen." Het interview werd door de club vertaald, op social media gedeeld en als reden meegegeven voor het ontslag van de middenvelder.

De in Frankrijk geboren Marokkaans international speelde sinds 2017 in het shirt van Galatasaray, dat hem voor tien miljoen euro overnam van Dinamo Kiev. Voorheen speelde Belhanda ook voor Montpellier en kwam hij op huurbasis uit voor Schalke 04 en OGC Nice. De aanvallende middenvelder speelde 131 duels in het shirt van Galatasaray, waarin hij 22 keer scoorde en 26 assists gaf. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen