Pérez vindt transfer naar Leipzig 'logische keuze' voor Brobbey

11 maart 2021, 23:50

Kenneth Pérez heeft begrip voor de keuze van Brian Brobbey om Ajax na dit seizoen te verruilen voor RB Leipzig. Donderdagavond bracht transferexpert Fabrizio Romano naar buiten dat de Duitse club en Brobbey, wiens contract komende zomer afloopt, tot een akkoord zijn gekomen. In de media werd de afgelopen tijd veelvuldig gesteld dat de spits beter bij Ajax kon blijven, maar dat ziet Pérez anders.

"Het is eigenlijk logisch geworden sinds Haller gehaald is", zei Pérez bij ESPN over een vertrek van de jonge spits. "Hij is negentien jaar oud, dan hebben ze vaak geen geduld. Hij zou nu in ieder geval de komende twee jaar achter Haller zitten. Haller is de duurste speler uit de geschiedenis, die zal altijd eerste spits zijn. Spits is de enige positie waar hij kan spelen. Daar komt hij dus niet al te veel aan spelen toe, dat worden invalbeurten."

RB Leipzig ziet Pérez daarentegen als een goede club voor een jonge centrumaanvaller. "Leipzig staat ook bekend om het inpassen van jeugd en het kopen van jonge spelers. Ze hebben een filosofie: hoe kunnen we jonge spelers verder brengen? Ze spelen met twee spitsen. Waarschijnlijk verdient hij er veel meer geld dan bij Ajax en de kans is bij Leipzig net zo groot om aan spelen toe te komen. Als ze Haller niet hadden gehaald, had ik het minder goed begrepen, maar in deze setting begrijp ik het wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen