Ajax wil spandoeken in Kuip verwijderen voor bekerfinale

12 maart 2021, 12:58

Ajax neemt het op 18 april op tegen Vitesse in strijd om de TOTO KNVB Beker. Zoals ieder jaar is De Kuip het podium voor de clash tussen de bekerfinalisten. Hoogstwaarschijnlijk blijven de tribunes ook dan nog leeg, al zijn de stoeltjes momenteel bekleed met een zee aan spandoeken van Feyenoord. Daar hoopt Ajax iets aan te kunnen veranderen.

De supportersvereniging van Ajax wil de bijna 45.000 spandoeken namelijk laten verwijderen als de bekerfinale wordt afgewerkt. "Het is aan de KNVB om te beslissen, aangezien zij deze wedstrijd organiseren", stelt de Amsterdamse supportersvereniging in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wij vinden dat de finale op neutraal terrein in een neutrale omgeving gespeeld moet worden, dus zonder uitingen van derden - behalve de betrokken finalisten (Vitesse en Ajax), de organisator (KNVB) en haar sponsors. Dus zonder de huidige spandoeken in het stadion."

De KNVB kan nog geen uitsluitsel geven. "Wij huren de Kuip voor de bekerfinale van Stadion Feijenoord. Op dit moment wordt er nog over gesproken wat er gaat gebeuren met de spandoeken. Meer dan dat valt er nu nog niet over te zeggen." De bond hoopt overigens dat er een FieldLab kan worden georganiseerd, zoals eerder al succes gebeurde tijdens de Keuken Kampioen Divisie-duels NEC - De Graafschap en Almere City - SC Cambuur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen