Klaassen looft teamspirit na bereiken kwartfinale

19 maart 2021 – Na de 0-2 zege op Young Boys en daarmee het bereiken van de kwartfinale van de Europa League was Davy Klaassen vooral tevreden over de teamspirit bij Ajax. Na de 3-0 zege in eigen huis stonden de Amsterdammers al met één been in de kwartfinale, maar met die instelling gingen ze niet het veld op. Er moest gewoon gestreden worden om ook in Bern een zege te boeken.

Klaassen looft teamspirit na bereiken kwartfinale

"We zijn deze wedstrijd gewoon aangegaan om ook vandaag weer te winnen", zei Klaassen na afloop tegenover Ajax TV. "Ik denk dat het heel belangrijk is dat je niet op twee gedachten gaat hinken. Je moet gewoon spelen als altijd. Je zag ook dat zijn nog naar voren kwamen met één of twee kleine kansjes. Als dan die 0-1 valt is het wel een soort van klaar."

Het meest tevreden was Klaassen over de teamprestatie. "We hebben toch die spirit weer gewoon laten zien. Daar hadden we het de laatste weken vaak over: als we dat elke wedstrijd zo laten zien, dan kunnen we heel veel. Het is gewoon zaak om dat elke wedstrijd weer op te brengen." Daarin heeft de hele selectie een aandeel. "We zijn gewoon echt een team. Niet alleen de eerste elf, maar we wisselen redelijk vaak - ook tijdens wedstrijden. Je merkt dan eigenlijk niet dat je wisselt. Ik denk dat dat heel belangrijk is en gaat zijn."

Een voorkeur voor de loting had Klaassen niet. "Niet echt, als je in de kwartfinale komt, zal het sowieso wel een sterke tegenstander zijn. We zien het wel." De loting voor de kwartfinales vindt vanmiddag om 13:00 uur plaats. 

Ajax

gerelateerd