Guardiola lovend over City: "Het is ook tijd om even te genieten"

20 maart 2021 – Josep Guardiola zag zijn Manchester City zaterdagavond ten koste van Everton (0-2 zege) de halve finales van de FA Cup bereiken. De manschappen van de Spaanse coach zijn zodoende nog op vier fronten actief en hebben de afgelopen maanden een serie neergezet waar menig concurrent jaloers op zal zijn. De oefenmeester vindt dan ook dat zijn ploeg even mag genieten.

Guardiola lovend over City: "Het is ook tijd om even te genieten"

"Het team dendert door en daar ben ik erg van onder de indruk", sprak Guardiola na de wedstrijd. "De afgelopen vier maanden hebben we bijna geen rust gehad. Iedere drie dagen speelden we een wedstrijd. We hebben 39 wedstrijden gespeeld, waarvan we er 34 gewonnen hebben. Twee keer hebben we verloren en drie keer gelijkgespeeld. Een gelijkspel was bij FC Porto en toen waren we al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League."

City stevent af op de landstitel, staat in de kwartfinales van de Champions League, de finale van de League Cup en nu dus ook de halve finales van de FA Cup. "Nu hebben we door de interlandperiode even de tijd om te genieten van wat we bereikt hebben. Daarna gaan we weer aan de bak tegen Leicester City. De thuiswedstrijd hebben we met 1-5 verloren, dus dat zal een lastige wedstrijd worden."

Lees ook: Man City houdt quadruple in zicht door bekerzege op Everton

Eredivisie

gerelateerd